ခုတေလာခ်က္စားျဖစ္တာေတြ... Facebook မွာ
တင္တဲ့ ဓာတ္ပံုေတြ လွေနလို႔.. ဘေလာ့မွာ လာတင္လိုက္တယ္...။ ပံုခ်ည္းပဲဆို
ၾကည့္မေကာင္းေတာ့ စာေလးဘာေလးပါေအာင္... ခ်က္နည္းေရးလိုက္ ဦးမယ္.. ။ ကိုယ္က
ခ်က္ေရးျပဳတ္ေရးမွာ တပည့္ႀကီးအဆင့္ ဆိုေတာ့ကာ ခ်က္နည္း ေရးသာေရးရ
ခပ္ရွက္ရွက္ပဲ။
ဘဲသားဟင္း
-Wet Market က ဘဲတစ္ျခမ္းဝယ္တယ္။ ဆိုင္ကခုတ္ေပးတဲ့ အတံုးႀကီးလို႕ ခပ္ရြယ္ရြယ္ ျပန္တံုး၊ ေရနဲ႔ ၃-၄ ထပ္ေဆးထားတယ္။
-
ၾကက္သြန္နီ ေဂါက္သီးလံုးေလာက္ႀကီးႀကီးတစ္လံုးနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄
မႊာေလာက္ကို ႏုတ္ႏုတ္စဥ္း (ဘလန္ဒါနဲ႕ေမႊေမႊ၊ ငရုတ္ဆံုနဲ႕ေထာင္းေထာင္း
ရပါသည္) ထားတယ္။ ဘဲသားမ်ားလို႕ ၾကက္သြန္မ်ားမ်ားထည့္လိုက္တာ။
-
ဘဲသားကို ခ်က္မယ့္အိုးထဲထည့္ ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ စဥ္းျပီးသား၊ ဆား ၊
အခ်ိဳမႈန္႕(မသံုးလွ်င္ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ၾကက္သားမႈန္႕)၊ နႏြင္းမႈန္႔၊
ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႕ အားလံုးထည့္ လက္နဲ႕ သမေအာင္နယ္တယ္။
-
သစ္ၾကမ္းပိုးေခါက္၊ ကုလားေဝးရြက္ တစ္ခါတည္းထည့္လိုက္တယ္။
အဲ့ဒီအေမႊးအႀကိဳင္ေတြက ဆီသတ္ရင္ ပိုေမႊးတယ္ ဆုိေပမယ့္ လံုးခ်က္ခ်က္တာမို႔
တစ္ပါတည္း ထည့္လိုက္တယ္။
- ဆီထည့္တယ္...။ ဆီျပန္ခ်က္ဖို႔ ဆီမ်ားမ်ား ထည့္လိုက္တယ္။
- မီးဖိုေပၚတင္။ ၃ မိနစ္ေလာက္ေနရင္ အသားေတြ အေပၚေအာက္ သမေအာင္ဇြန္းနဲ႔ေမႊတယ္။
- ၅မိနစ္ေလာက္ ဆီနဲ႔ လံုးၿပီးရင္ ေရထည့္တယ္။ အဖံုးပိတ္ၿပီး မီးေအးေအးနဲ႔ ထားလိုက္တယ္။
-
ဆူရင္ အေပါ့အငန္ျမည္းၿပီး ေပါ့ေနရင္ ဆား/ငံျပာရည္ ထည့္တယ္။ ေရခန္းလို႕
မႏူးေသးရင္ ေရထပ္ထည့္၊ ထပ္တည္။ ဆီျပန္လာရင္ အိုးခ်ႏိုင္ပါၿပီ။
ဒါပါပဲကြယ္...။
ပဲကုလားဟင္း
-ကုလားပဲညကတည္းက
ေရစိမ္ထားၿပီး မနက္ေစာေစာ ႏူးအိေအာင္ျပဳတ္ထားတယ္။ ကုလားပဲျခမ္းေစ့ေတြ ကို
ေက်ေအာင္ ဇကာန႔ဲတိုက္ / ငရုတ္ဆံုနဲ႕ေထာင္းထားတယ္။
-ခ်က္မယ့္ ဟင္းသီးေတြ ကို လွီးျဖတ္တယ္။
-ၾကက္သြန္နီဥေသးေသးေလးတစ္လံုးကို
ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးထားတယ္။ ဟင္းသီးေတြ မ်ားတယ္။ အေရေသာက္လည္း ျဖစ္ေတာ့
အႏွစ္မလိုလို႔ ၾကက္သြန္နီ ပါေလကာပဲထည့္တယ္။
-ဒန္႕ဒလြန္သီး
၃ ေတာင့္၊ ခရမ္းသီးအပု ၁ လံုး၊ အာလူး ၃ လံုး၊ ဗူးသီး၊ မုန္လာဥျဖဴ၊
မုန္လာဥနီ အားလံုး လွီးျဖတ္ ၊ေရေဆး ခ်က္မယ့္အိုးထဲထည့္၊ ရံုးပတီသီးကေတာ့
ခြ်ဲလို႕ ေနာက္ဆံုးမွ ထည့္တယ္။ -ၾကက္သြန္နီလွီးျပီးသား၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔၊
ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႕ပါတယ္ဆိုရံု ( အေရေသာက္စပ္မွာစိုးလို႔ရယ္၊ သမီး
စားခ်င္စားမွာ မို႕ရယ္ ၊ အေရာင္မျဖဴရံုေလးနည္းနည္းပဲထည့္ပါတယ္) ၊
ဆီပါတယ္ဆိုရံု (အေရေသာက္ဟင္းမို႕ ဆီမ်ားရင္ အေပၚေဝ့ၿပီးေသာက္မေကာင္းလို႕)
အိုးထဲထည့္ျပီး နယ္တယ္။
-ဖိုေပၚတင္
ဟင္းသီးေတြ နည္းနည္းႏြမ္းရင္ ကုလားပဲေျချပီးသားထည့္ ၊ ေရေႏြးဆူထည့္
၊ဟင္းအိုး ဆူေအာင္တည္၊ ဆူရင္ ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္ ခပ္ပါတယ္။ အေပါ့အငန္ျမည္း၊
ေပါ့ရင္ ဆားထည့္၊ ငံျပာရည္ထည့္လည္း ရပါတယ္။
-ေရခဲေသတၱာထဲရွိတာေတြ အကုန္ထည့္ေတာ့ မုန္လာဥနီပါထည့္လို္က္တာ ဟင္းက နည္းနည္းခ်ိဳသြားတယ္ :)
ကြ်န္မေရာက္စက
ကုလားပဲခြဲျခမ္းထုပ္ဝယ္တာ ပဲစဥ္းငံု ခြဲျခမ္းထုပ္ႏွင့္ မွားဝယ္ဖူးသည္။
ေနာက္မွ ပဲစဥ္းငံုအဝိုင္းမွာ အနားမ်ား ပိုဝိုင္းစက္ျပီး ကုလားပဲျခမ္းက
အနားမညီ အတြန္႕မ်ားပါတယ္ဟု မွတ္ထားမွ မမွားေတာ့ျခင္းျဖစ္သည္။
ပဲကုလားဟင္းနဲ႔ ဘဲသား သတ္သတ္စီရိုက္တဲ့ပံု တင္မရလို႔.... စံုတြဲပံုပဲ တင္လိုက္ရတယ္။
သရက္ခ်ဥ္သုတ္၊ သရက္သီးကုလားတည္ အဲဒါပါရင္ ပိုစားၿမိန္မွာ...။
ပဲကုလားဟင္း၊ ဘဲသားဟင္း |
ပဲကုလားဟင္းကေတာ့ ဇာတ္လိုက္ေက်ာ္ပဲ...။
ေမာင္ႀကီးနဲ႔ ကြ်န္မ
ရည္းစားစျဖစ္ခ်ိန္ သူအႀကိဳက္ဆံုးဟင္း ဘာလဲဆိုတာ ကြ်န္မေမးၾကည့္ေတာ့
ပဲကုလားဟင္း တဲ့။ ၿပီး ပဲကုလားဟင္း ခ်က္တတ္ေအာင္က်င့္ထား ဟု ရယ္ကာေမာကာ
သူမွာဖူးေသးသည္။ ၿပီးေတာ့ သူက စလံုးကိုျပန္သြား၊ ကြ်န္မက
ရန္ကုန္အလုပ္မွာက်န္ခဲ့။ သူနဲ႕အိမ္ေထာင္မက်ခင္ ပဲကုလားဟင္း တစ္မ်ိဳးေတာ့
ေကာင္းေကာင္းခ်က္တတ္ေအာင္လုပ္မယ္ ဟု ကိုယ့္ဘာသာ က်ိတ္ရည္မွန္းကာ ႀကံဳတိုင္း
ခ်က္ၾကည့္ေသာ္လည္း ခ်က္သမွ် တစ္ခါမွ ေကာင္းလွသည္မရွိ။ အခု
အိမ္ေထာင္က်ၿပီးမွ (ဟင္းခ်က္မက်င့္ႏိုင္ေတာ့မွ) တျဖည္းျဖည္းလက္ရာတက္လာကာ
စားေကာင္းေသာအဆင့္နား သီလာႏိုင္ျခင္းေပ...။
ကြ်န္မ ၁၀ တန္းေျဖၿပီးစမွ စ
ထမင္းဟင္းစ ခ်က္ျပဳတ္ဖူးသည္။ လက္ရာအလြန္ည့့ံသည္။ ထမင္းဟင္း ခ်က္ရျခင္းသည္
စိတ္ဖိစီးရေသာ အလုပ္တစ္ခုသဖြယ္ျဖစ္ခဲ့သည္။ သူမ်ားေတြ ေျပာရင္းဆိုရင္း ဖ်ိဳး
ဖ်တ္ႏွင့္ ဟင္းတစ္ခြက္ၿပီးတစ္ခြက္ခ်က္ႏိုင္ေသာ္လည္း ကြ်န္မမွာ
ဟင္းတစ္ခါခ်က္ဖို႔အေရး ျပင္ဆင္ရတာ စီစဥ္ရတာအမ်ားသား၊ ဟင္းအိုးနားကလည္း
မခြာရဲခဲ့။ ဟင္းထြက္လာေတာ့ စားျဖစ္ရံုသာ။ တခါတရံ စားမျဖစ္။
အခုခ်ိန္မွာ အလ်င္ေလာက္
အခ်ိန္ေပး၊ စိတ္ေပးၿပီး ႀကိဳးစားပမ္းစား မခ်က္ႏို္င္ေတာ့ေသာ္လည္း
ဟင္းလက္ရာမ်ား တိုးတက္ လာပါသည္။ ကြ်န္မအိမ္ျပန္သြားေတာ့ အိမ္ကလူေတြပင္
အံ့ၾသလို႔ပဲ...။
ဒီေန႕ ေဖ့ဘြတ္မွာ ဟင္းခ်က္ႏို္င္တဲ့ အေၾကာင္း စေတးတပ္စ္တင္ျပီး သူ႕ကိုယ္သူ အားေပးထားတဲ့ ဘေလာ့ဂါမေလးေတာင္ေရးရင္းသတိရမိေသး...။ :D
1 comment:
ကိုဦး က ဘဲသားၾကိုက္တယ္ ..ခ်က္ေကၽြးဦးမယ္ ..ဒီပို႕စ္ တက္တာ မသိဘူး တို႕ဆီ မွာမေပၚဘူးေတာ့...
Post a Comment