Saturday, April 27, 2013

ပုဇြန္ေျခာက္ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္


ဘေလာ့မွာ ဘာမွ မတင္ရတာၾကာလို႕ အေမ(ေယာကၡမ) အလည္လာတံုး ေၾကာ္ေကြ်းတဲ့ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္နည္းကို ေမးၿပီး စာေရးတင္လိုက္ပါတယ္။ ကိုယ့္ဘာသာေၾကာ္ရင္လဲ ဒီထဲ နည္းလာၾကည့္လိုက္ရံုပဲ ..။ ဘေလာ့ပို႔စ္ အသစ္ တစ္ပုဒ္လဲ ေရးၿပီးသားရတယ္။ 



ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ 

မန္က်ည္းသီး ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ 






ပုဇြန္ေျခာက္ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ဖို႕ 

၁- ပုဇြန္ေျခာက္ ၅ က်ပ္သားကိုေရေဆးျပီး ခဏေရစိမ္ ညက္ညက္ေထာင္းထားပါ။

၂- မန္က်ည္းသီးမွည့္ ကြမ္းသီးလံုးခန္႕ကို အႏွစ္တြန္းထား

၃- ထန္းလ်က္ ၄ ခဲခန္႕ ထုျပီး ေရစိမ္ ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ထား 

၄- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ တက္ကို ေထာင္းျပီး ဆီသပ္ ၊ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္းျပီးသားကို ထည့္ေၾကာ္ ၊ ငံျပာရည္ပါထည့္ ဆီသပ္၊ အခ်ိဳမႈန္႕သံုးလွ်င္ အနည္းငယ္ထည့္။ 

ပုဇြန္ေျခာက္ေၾကာ္ ကြ်တ္လာလွ်င္ မန္က်ည္းသီးမွည့္ရည္ႏွင့္ ထန္းလ်က္ရည္ထည့္ ႏွံ႕ေအာင္ေမႊ ၊ မီးေအးေအးႏွင့္ ဆက္ေၾကာ္ ၊ အစပ္စားလွ်င္ ငရုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႕ထည့္ ၊ ၂ မိနစ္ခန္႕ထား၍ အိုးကို မီးဖိုမွ ခ်ပါ။ 

ေအးသြားလွ်င္ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ျဖဴးပါ။ 


ကြ်န္မတို႕က မန္က်ည္းသီးမွည့္ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ကို ပိုႀကိဳက္တယ္၊ ေပ်ာ့ေပ်ာ့ေလးလဲ ျဖစ္သြားတယ္၊ အခ်ဥ္ပါေတာ့ စားလို႕လဲ ခံတြင္းလိုက္တယ္..။

အင္း..အခ်ဥ္မပါလဲ ဘာစားစား ခံတြင္းလိုက္ေနတာ ကြ်န္မပါပဲ .. ခု ၂ လ ေလာက္အတြင့္း အံ့ၾသစရာေကာင္းေလာက္ေအာင္ ဝ လာလိုက္တာမ်ား . .... ေတာ္ေလးဝ ထက္သာတဲ့ ေတာ္ေတာ္ေလးဝ မိန္းမသား ျဖစ္ေနပါၿပီ။ ဝိတ္ခ်ရဖို႕ ေလ့က်င့္ခန္းလုပ္ရမွာပ်င္း၊ အစားေရွာင္ရမွာ စိတ္မခိုင္ေလေတာ့  ဝခ်ိန္တန္ၿပီထင္ပါတယ္ လို႕ ကိုယ့္ကိုယ္ကိုယ္ ေျဖသိမ့္ရတယ္။ 

10 comments:

Anonymous said...

၀ခ်ိန္တန္သူၾကီး

ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ကို ဒီလိုၾကိဳးစားပန္းစားေရးတဲ့ အတြက္ေက်းဇူး ဟင္းဟင္း

KLNG

JuneOne said...

သမ်ားလဲ စားစရာပို႔တင္တုန္း မမ စားစရာပို႔ေတြ႔တာပဲ

Aunty Tint said...

ပုဇြန္ေျခာက္ ဘာလေခ်ာင္ကို ႏွစ္ေပါက္စာ စားလို႔ရေအာင္ ေၾကာ္ထားပံုရတယ္ :P
စင္စင္ရဲ႕ ေတာ္ေတာ္ေလး၀ မိန္းမသား မွန္မမွန္ စလံုးေရာက္မွပဲ လာၾကည့္ေတာ့မယ္ :D
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္

Lorem Ipsum said...

ဆင္ဆင္ရဲ႕

အႏွစ္တြန္းထား ဆိုတာဘာလဲဟင္
နားမလည္ဘူးေတာ႔... း(

:P said...

မန္က်ည္းသီးမွည့္ကို ေရနည္းနည္းနဲ႕ စိမ္ျပီး အႏွစ္ေတြခ်ည္းယူထား၊ အဖတ္ေတြ လႊင့္ပစ္လိုက္တာကို ေျပာတာ ဆုျမတ္ :P

Lorem Ipsum said...

အိန္းးးးး ေကာင္းေရာ..ဟီး တခ်ိဳ႔ျမန္မာစကားေတြကိုသိပ္နားမလည္ဘူး ။ ရခိုင္လိုမႊတ္ေနလားဆိုေတာ႔လည္းမဟုတ္ျပန္ဘူး ။
ဟီးး။ ေက်းဇူးပါေနာ္ ဆင္ဆင္။ ဗာလေခ်ာင္ကေလ ထန္းလ်က္ထည္႔တာ အရမ္းေကာင္းတယ္လို႔ၾကားဖူးတယ္..။ ေကြ်းမလား..ဟီးးလာစားမယ္

:P said...

ေကြ်းမယ္..ဆုျမတ္... လာစားပါ

kay said...

၀ ခ်ိန္ တန္ ေလ ျပီ ေကာ...

Anonymous said...

ငါးသေလာက္ မုန္ ့ဟင္းခါး အစြမ္းျပေနျပီ ဝါး ....

Unknown said...

ေပ်ာက္တယ္ ေပ်ာက္တယ္ ေပ်ာက္တယ္..ေရာက္ရာအရပ္က မႈံေလး update အျမန္လာတင္ပါဗ်ိဳ႕

လြမ္းလ်က္
ဆုျမတ္