Thursday, September 3, 2015

ၾကက္သားပလာတာ

ၾကက္သားပလာတာ

လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား( ၅ ပြဲစာ)
-ၾကက္တေကာင္ရဲ႕ ၃ ပံု၁ ပံုခန္႕
-ကုလားပဲ ခြဲျခမ္း ႏို႕ဆီဘူး ၁ လံုး
-ပဲမႈန္႕အစိမ္း စတီးဇြန္း ၃ ဇြန္း (ဟင္းရည္ပ်စ္ခ်င္လို႕ ထည့္တာ..မပါလဲ ရပါတယ္)
-ၾကက္သြန္နီ ၁ လံုး ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ မႊာ
-အာလူး ၂ လံုး(ႀကိဳက္ရင္မ်ားမ်ားထည့္.. ဒီက အာလူးေတြက လက္သီးဆုပ္ေလာက္ရွိလို႕ ၂ လံုးပဲ ထည့္ရတာ)
-မဆလာ
-ကရေဝးရြက္၁ ရြက္၊ သစ္ၾကပိုးေခါက္ ၁ ေခါက္
--ကုလားပဲကို အနည္းဆံုး ၁၀ နာရီခန္႕ေရစိမ္ထားျပီး.. ျပဳတ္ထား (ကုလားပဲ ျပဳတ္ရင္ ေဝက်တတ္လို႕ မီးေအးေအးနဲ႕ ျပဳတ္ပါ... အိုးထဲသစ္သားေယာာင္းမစိုက္ထားပါ ။ ) ပဲျပဳတ္က်က္ရင္ ငရုပ္ဆံုနဲ႕ ထည့္ေထာင္းထားပါ။
ပဲမႈန္႕အစိမ္းကို ေရေအးျဖင့္ ေဖ်ာ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴနီညက္ေအာင္ေထာင္းထား
ၾကက္သား(အရိုးအသား) ကို အတံုးေသးေသးတံုးျပီး ဆား ဆႏြင္းျဖင့္နယ္ထား
အာလူးအခြံခြာ အတံုးေလးတံုးထား မဲမသြားေအာင္ ဆားေရျဖင့္ေဆးထား
အိုးထဲ ဆီနည္းနည္းထည့္ .. ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီေထာင္းတာထည့္.. ငရုပ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႕ နည္းနည္းေလးထည့္.. သစ္ၾကမ္းပိုးေခါက္ ကရေဝးရြက္ ေရေဆးထားတာ ထည့္ဆီသပ္ .. မဆလာနည္းနည္းထည့္.. ၾကက္သားထည့္၊ အာလူးထည့္ ဆီသပ္ ၾကက္သားထဲကေရေတြ ကုန္ရင္.. ေထာင္းထားတဲ့ ကုလားျပဳတ္ေတြထည့္ ဆီသပ္ မီးပိတ္ထား
ေရေႏြးအိုးတည္.. ဆူရင္ ပဲမႈန္႕အစိမ္းေဖ်ာ္ျပီးသားထည့္ မီးကို အနည္းဆံုးထားပါ (အျမဲေဝက်တတ္လို႕ ဒီအခ်ိန္မွာ အိုးကိုပစ္ျပီး ဘယ္မွထြက္မသြားပါနဲ႕.. အိုးနားကပ္ေနျပီးလဲ ဖုန္းၾကည့္မေနပါနဲ႕ ... tongue emoticon မယံုမရွိနဲ႕ ကိုယ္ေတြ႕ )ေယာင္းမနဲ႕ ေမႊေပးေန.. ၊ ပဲမႈန္႕အစိမ္းနံ႕ေပ်ာက္ရင္ ဆီသပ္ထားတဲ့ ၾကက္သားကုလားပဲအာလူးကို အိုးထဲေလာင္းထည့္ ၊ အရသာလိုရင္ ဆားထည့္၊ ပ်စ္ေနရင္ေရေႏြးထပ္ထည့္..အေပါ့အသန္ျမိည္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ (ကုလားပဲနဲ႕ ၾကက္သားအခ်ိဳေၾကာင့္ ဆားတခုပဲထည့္ဖို႕လိုတယ္၊ အခ်ိဳမႈန္႕ ၾကက္သားမႈန္႕မလိုဘူး။
ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီး၊ ပူဒီနာရြက္ ( mint leaf) ဆို့ျဖင့္ သံုးေဆာင္ပါ၊ သံပုရာရည္ညွစ္ပါ

ဟင္းရည္ခ်က္နည္းတင္ေရးျပီး ပလာတာကိုေမ့ေနတယ္။ ပလာတာက စားကာနီးမွ  ဖရီဇာထဲက ထုတ္ေၾကာ္လိုက္တာ.. ကုလားဆိုင္က ဆင္းဝယ္ရင္ေတာ့ ပိုေကာင္းတာေပါ့။


×ခ်က္နည္းေမးေသာ ေအးလဲ့ကိုေက်းဇူးအထူးပါ။ ခုမွ ေရးျဖစ္လို႕


No comments: